Transport

El nou mapa de la xarxa de bus de Barcelona tindrà 97 línies

xarxa-bus-completa-1493668408977

 


sin-titulo

Noticia del diari electrònic «andreuenc»: «La mobilitat millorarà als barris de Bon Pastor i Baró de Viver»

Les dificultats dels veïns de Bon Pastor i Baró de Viver per desplaçar-se en transport públic es reduiran durant el 2017. La sessió d’informació i debat sobre la xarxa de bus que va tenir lloc al Centre Cívic Bon Pastor va acollir a més de 150 veïns que van aportar propostes per millorar el transport en autobús. Les modificacions dels recorreguts es faran efectives entre finals del 2017 i 2018.

La jornada va comptar amb una part de presentació de les noves xarxes d’autobusos de Barcelona. Es van explicar amb més detall les línies horitzontals, H8 i H4, i la vertical V33, que afecten directament a Bon Pastor i Baró de Viver. La sessió, però, també va permetre que els veïns poguessin aportar idees per satisfer les seves necessitats. Per això, es van facilitar mapes distribuïts en tres taules per tal que els veïns veiessin les modificacions dels recorreguts i plantegessin solucions als problemes que tenen de mobilitat.

La principal novetat és que s’implantarà el bus de barri. La presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bon Pastor, Francisca Delgado, ha recordat que aquesta és una “demanda de fa més de 15 anys”. El bus de barri permetrà que els veïns de Baró de Viver es desplacin fins al CAP de Bon Pastor o també fins al CAP de Sant Andreu, on hi ha els especialistes. Fins ara, es vivia una situació semblant a la dels veïns de Congrés-Indians. TMB, però, no ha concretat cap data.

Una altra de les reivindicacions és que la primera línia horitzontal que es va instaurar, l’H8, no arribava al nucli d’habitatges de Bon Pastor, ja que acabava en el centre comercial La Maquinista. D’aquesta manera, els veïns es quedaven incomunicats. TMB ha allargat el recorregut i ara arribarà fins a la parada de metro. Francisca Delgado explica que “era il·lògic que es quedés a La Maquinista perquè llavors els usuaris no podien connectar amb el metro de Bon Pastor, que es troba uns carrers més endavant”.

L’H4 es quedarà, de moment, com fins ara. Els veïns reclamen que es modifiqui el punt d’inici i final, que actualment és a Bon Pastor, ja que aïlla al barri de Baró de Viver. TMB ha assegurat que s’estudiarà la proposta, encara que la situació és complicada. Tanmateix, han promès que s’implantarà el bus de barri tan aviat com es pugui per connectar els dos barris.

La línia 60 arribarà fins a Vall Hebron. La implantació del H4 va provocar que s’eliminés el 73, de manera que va deixar descobert el barri de Baró de Viver i el polígon. Es va acceptar la proposta dels veïns perquè tornés a passar per aquesta zona i ara s’ha millorat la línia, ja que s’allarga fins a Vall Hebron.

La presidenta Francisca Delgado s’ha mostrat satisfeta amb la sessió, ja que “ha estat un procés participatiu i de debat en el qual TMB s’ha mostrat molt receptiu a les propostes dels veïns”. “Al cap i a la fi som els usuaris els que coneixem les necessitats”, ha manifestat Delgado. És la primera vegada que TMB organitza una jornada d’aquest tipus. Fins ara, les sessions eren exclusivament informatives i els veïns no hi participaven.

Enllaç:

http://www.andreuenc.cat/societat/2017/01/27/la-mobilitat-millorara-als-barris-de-bon-pastor-i-baro-de-viver


 

Sessió Informativa i Debat sobre les 12 noves línies de busos en Barcelona.

Parlem de Bon Pastor i Baró de Viver. 

 

El proper dijous día 26 de Gener es farà
una sessió informativa i de debat sobre els autobusos en Bon Pastor i Baró de Viver.

Ens parlaran del H4, del H8, del 60, del Bus de Barri i d’altres línies. Es parlarà també de les parades, de les connexions amb els equipaments (escoles, hospitals, centres de salut…) dels trajectes, etc. Ens donaran alternatives i estaran predisposats a escoltar i estudiar les nostres.

Es important la nostra assistència per a millorar la nostra movilitat amb el transport públic. El transport de tots i totes.

Es la primera vegada que l’Ajuntament fa consultes als veïns i veïnes de tots els districtes abans d’engegar les 12 noves línies de la nova Xarxa d’Autobusos.

Entre tots i totes Decidim !

autobuses

 


 

 

img022img023

Carta dirigida a la Sra.Regidora, Carmen Andrés Añón, para solicitar una reunión sobre la propuesta de «bus de barri».

La carta la firman las Asociaciones de Vecinos y Vecinas de Bon Pastor y Baró de Viver.

A %d blogueros les gusta esto: