Rebost Solidari

1er CROS POPULAR BON PASTOR

cursa-cros

Leer mas:  IX Cros Escolar de Sant Andreu i el 1er Cros popular de Bon Pastor. Clicar aqui: nota cros Bon Pastor 3 SOPAR DEL REBOST SOLIDARI

3 SOPAR SOLIDARI

 

 


llibre Antonio Soler

Antonio Soler Manzanares presenta su último libro.

El viernes día 9 de Junio a las 18,30h., el Rebost d’Aliments del Bon Pastor de la Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor presentará el nuevo libro de Antonio Soler Manzanares en la Biblioteca del Bon Pastor.

La recaudación por la venta de la presente edición se dedicará íntegramente a alimentos para el  Rebost d’Aliments del Bon Pastor de la Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor.

Un acto solidario para los más necesitados del barrio.

¡¡¡ Os esperamos !!!


sopar solidari

123
Actualment el Rebost Solidari aten a 120 persones que ens son derivades per els Serveis Socials del nostre territorio. Ara en farà tres anys de la seva existencia i ja sabeu quina és la seva filosofía , preservar al máxim la dignitat de les famílies que accedeixen a aquest Servei solidari. Pertant continúen donant visites concertades i personalitzades, sense cues, on l’usuari està únicament ell al local del Rebost i ell agafa els productes dels que disposem i que necesita en aquest precis moment, es a dir si veieu menjar abandonat al carrer no serán productes del nostre rebost i que heu donat vosaltres, ningú llança el que necesita agafant-lo ell mateix.
UN BARRI AMB MOLTA DIGNITAT :l’equip del Rebost volem agreir als bonpastorins i bonpastorines la gran col·laboració en totes les campanyes que us hem proposat per recollir aliments donant vida a la nostre botiga solidaria,als veïns que han de visitar-la.
La recollida d’aliments d’aquest últim any en el nostre barri ha estat de 5 tones d’aliments (5.040 klgs) una cifra molt i molt digne que amb les altres 5 tones provenients del Banc dels aliments de Barcelona fan un total de més de 10.000 kg que ens està permetent repartir fruita i verdura setmanalment i alimentació de sec gaire bé cada tres setmanes.
CAMPANYES DE REÏS : en la campanya de la vocalia solidaria de l’Associació de veïns del 2013/14 es van repartir joguines a 60 infants . En la del 2014/15 van arribar fins a 115 i a la darrere 2015/16 van aconseguir donar il·lusió a 165 nens i nenes de Bon Pastor i de Barò de Viver. Una gran feina amb la recompensa de molts sonriures.
EL REBOST I L’EDUCACIÓ EN VALORS ; la solidaritat és sens dubte un dels principals valors que identifica el grau de compromís i cohessió social d’una comunitat. Per això en volgut prestar especial atenció als alumnes de les nostres escoles treballant amb el seus profesors/es aquest concepte. Amb L’escola Bon Pastor que fa varies recollides d’aliments a l’any per el Rebost solidari hem treballat conjuntament xarredes per les diferents aules i visites educatives dels alumnes al Rebost per explicar-lis directament sense obviar la responsabilitat de les nostres administracions la realitat que ens envolta i el valor en directe del seu compromís solidari envers els seus conveïns. Darrerament també hem rebut la visita d’alumnes de l’escola Bernat de Boïl que ens han portat verdures del seu hort escolar als que també els hem explicat el bé que faran els productes donats que ells mateixos han sembrat i cuidat.
ENDAVANT·TAL : és un projecte que neix de la necessitat de donar unes pautes d’alimentació saludable a partir de cuinar amb els propis productes del Rebost. Molt sovint la precarietat económica dels usuaris del Rebost i la consegüent pèrdua paulatina d’autoestima fa que la seva alimentació giri constanment en cuinar els
mateixos plats per això sel’s ha orientat en la elaboració de plats més equilibrats alimentariament parlant amb els productes que tenen a l’abast en el Rebost Solidari. Amb una infermera nutricionista del CAP, una cuinera farmacéutica del barri i l’equip de Rebost en col·laboració amb els Serveis socials en fet a l’aula de cuina del centre civic de Baró de Viver un taller práctici i teoric de cuina saludable dirigida als usuaris del Rebost que ha tingut un veritable éxit donant ademés de pautes i receptes sencilles i econòmiques de bona alimentació un espai de relació i acompanyament també molt necesari .
El REBOST SOLIDARI HO FEM ENTRE TOTS ; desde el començament d’aquest projecte hem mantingut que si era solidari hauría de ser comunitari i así ha estat ; enhorabona a tots: als 25 col·laboradors que ens uns moments o altres treballan amb l’equip del Rebost en la organització dels events solidaris. Al Banc del temps, al Poliesportiu, al Centre comercial La Maquinista, a Fem Soroll, a Acció Sant Martí, a la Penya Barcelonista, als Paradistas del Mercat, a la Parroquia, a la associació de comerciants, a la Farmacia Ribot, a l’escola Bon Pastor, a l’escola Bernat de Boïl, a l’obra social la caixa,a la botiga de joguines DRIM ,al Centre civic , a la biblioteca, a la empresa la Puig, al supermercat Condis ,al Bon pas de ball, a Urbaser que ens fa el transport d’aliments solidariament tres vegades al mes durant tots el mesos del’any i a tots i cadaescú dels veïns del barri del Bon Pastor que participan amb les seves aportacions i la seva assistència als events solidaris.
A tots vosaltres dir-vos que el Rebost pot fer aquesta acció solidaria envers les persones que més ho necesitan gracies a la vostre complicitat i aportacions i que malauradament con ja sabeu amb una vegada no ni ha prou. Hem de perseverar i continuar donant vida al nostre Rebost. Moltes gràcies a tots!!

 

 


Dinar Popular

El viernes 6 y el sábado 7 de Mayo se recogieron en el Supermercado Condis 450 kg. de comida. Buen trabajo del Rebost Solidari de Bon Pastor y Baró de Viver.
¡¡¡ Muchas gracias a todos y todas las que aportasteis vuestro granito de arena para ayudar a los y las que sufren esta maldita crisis !!!
«La solidaridad es la ternura de los pueblos» Gioconda Belli.

 


 

rebost

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/04/28/rebost-solidari-bon-pastor-baro-de-viver-organitza-taller-cuina-usuaris/

 

A %d blogueros les gusta esto: