Memòria Històrica

 Josep Capsir ens va presentar el seu nou llibre

El nou llibre de Josep Capsir, qui ja va documentar els consells de guerra al Bon Pastor en una publicació anterior, permet aprofundir en els processos militars que es van viure al barri de Baró de Viver després de la Guerra Civil, quan el règim dictatorial feixista va represaliar totes les persones afins a la II República en aquest territori que depenia, llavors, del municipi de Santa Coloma de Gramenet…..

llibre-capsir

Leer mas en :  Presentació del llibre sobre els consells de guerra a Baró de Viver


EL ENTORNO DE LA MORERA CASI CENTENARIA, ¡SE DIGNIFICA!

19024770_1940938182613724_1232906794_o


L’AVV PRESENT EN EL 48H OPEN HOUSE

Per tercer any consecutiu des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor hem volgut estar presents en el Festival d’Arquitectura 48 H OPEN HOUSE
exhibint al públic, l’interior d’una de les Cases Barates que tenim al barri, la del número 4 del carrer Tell.48-hopen-house-bcn-2016 Les Cases Barates es van construir en els moments previs a l’Exposició Internacional del 1929, per tal de poder eliminar les barraques de la muntanya de Montjuïc, i donar aixopluc al seus ocupants. Ha estat una jornada intensa la d’aquest diumenge 23 d’octubre del 2016 atès que han vingut diversos grups de ciutadans procedents de Barcelona i l’Àrea Metropolitana als quals se’ls ha donat nombrosa informació d’aquesta peculiar construcció. També, en el context de remodelació que viu el barri i substitució de les Cases Barates per edificis de nova construcció amb equipaments propis del segle XXI, s’ha explicat el projecte de conservació d’una Illa de Cases Barates que ben aviat es convertirà en un espai patrimonial que recuperarà, en part, el seu aspecte original tan en l’exterior com l’interior, amb la 48openhousebarcelonacol·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu d’Història de Barcelona i la Universitat de Barcelona. I la participació activa de l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor.

Para mes informació, podeu entrar a la seva pàgina web http://www.48hopenhousebarcelona.org/ca

 

 

 

 


 

Morera

Cant a la MORERA

 

Morera preciosa que quan et contemplem ens sorprèn la teva grandiositat.

La teva voluntat de ser i estar en aquest lloc precís.

Entre nosaltres des de sempre…

Temps era temps que et va plantar un afanyat bonpastorí allà per l’any 1929.

Has medrat amb força durant dècades i ja estàs a prop d’arribar al teu 90 aniversari.

Història viva de la nostra memòria, la teva valenta resistència ens evoca i ens trasllada un sentiment d’arrelada pertinença.

Volem que el teu generós i llarg acompanyament esdevingui en símbol de la nostra comuna existència.

Tu que amb les teves verdes fulles, esteses en caixes de cartró, puntejades de forats, has abastit de màgia de vida a generacions d’infants .

Tu  Morera Blanca mare del nostre arbrat que quan ens endinsem sota el teu gran mantell ens parem atrapats de la teva acollidora presència quasi maternal i no ens queda més remei que alçar els ulls i deixar-nos emportar per la teva abraçada i exclamar mira que est de gran!

Morera nostra encisadora de nit esplendorosa de dia la teva exultant exuberància i plasticitat ens obliga a respectar-te i estimar-te.

Perdona’ns les malifetes que t’hem pogut fer.

D’ara en endavant prometem cuidar-te com quelcom tan important que est.

Patrimoni vivent de tots nosaltres. Memòria de la nostra comunitat.

Per molts anys, llarga vida a la vella Morera Blanca del Bon Pastor.

Primavera del 2016                                              AMICS DE LA MORERA

A %d blogueros les gusta esto: